|
||
| Arkadaşlar benim yiğenimin sorun çıkaran bir bilgisayarı var acil yardımcı olabilirseniz sevinirim. daha önceleri bilgisayar açıkdıktan birkaç saat çalıştıktan sonra zamanlı zamansız kapanıyordu (ekran olduğu gibi donuyordu).genelde bu video film vb. şeyler seyrederken yada webcam açıkken oluyordu servise verdik ekran kartının fanı yanmış dediler değiştirdiler.ayrıca fomat da atıldı. şimdi ise herhangi bir şekilde müzik dinledikten,video ve film izledikten,webcam la görüşme yapıldıktan ve oyun oynadıktan sonra açık olan programdan çıkınca webcamı kapatınca yada oyundan tamamen çıkınca bilgisayar otomatik olarak kapanıyor ve aşağıdaki gibi bi mavi ekran çıkıyor: ![]() Defalarca format attığım halde aynı sorun devam etti.bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum. (bilg.teml.öz:celeron 1.7-256 ram-64 ekran kartı-win xp pro.sp2) |
||
|
||
| Mavi Ekran Hataları Genellikle Donanımsal Hatalardan Kaynaklanıyor. Ve daha önce ekran kartın ile ilgili bir sorunun olmuş yenisi ile değiştirilmiş. Görüyorum ki verdiği hatalar genellikle ekran kartını zorlayan şeyler oyun vs. Bir müşterimizinde ekran kartıyla ilgili bir sorunu vardı. Yenisiyle değiştirdik fakat sorun yine aynı oldu tekrar yeni taktık olmadı. Anakart Ekran Kartı yiyip bitiriordu. Anakartı değiştirdik vir süre oldu fakat aynı sorunlar tekrar oldu. Anakart da sorun yoktu. Sorun müşterinin evindeki elektriksel sorunlar olduğuna karar verdik. Çünkü işyerinde herşey normaldi. Şimdi Senin Sorunun Donanımsal olduğu kesin ama. Sorun Anakarta da olabilir veya başka birşey elektriksel de olabilir. Bunu bir teknik servis deneyip anlayacak. Sana ancak bu kadar yardımcı olabilirim. |
||
|
||
Mavi Ekran Hataları Genellikle Donanımsal Hatalardan Kaynaklanıyor. Ve daha önce ekran kartın ile ilgili bir sorunun olmuş yenisi ile değiştirilmiş. Görüyorum ki verdiği hatalar genellikle ekran kartını zorlayan şeyler oyun vs. Bir müşterimizinde ekran kartıyla ilgili bir sorunu vardı. Yenisiyle değiştirdik fakat sorun yine aynı oldu tekrar yeni taktık olmadı. Anakart Ekran Kartı yiyip bitiriordu. Anakartı değiştirdik vir süre oldu fakat aynı sorunlar tekrar oldu. Anakart da sorun yoktu. Sorun müşterinin evindeki elektriksel sorunlar olduğuna karar verdik. Çünkü işyerinde herşey normaldi. Şimdi Senin Sorunun Donanımsal olduğu kesin ama. Sorun Anakarta da olabilir veya başka birşey elektriksel de olabilir. Bunu bir teknik servis deneyip anlayacak. Sana ancak bu kadar yardımcı olabilirim. yardım için teşekkür ederim elektiriksel bişey olduğu sanmıyorum bilg. heryerde aynı hatayı veriyor. neyse kardeş ben son çare olarak bikaç parçayı yükseltecem galiba. |
||
|
||
| formatı bas gitsin............. | ||
|
||
| Yardımlar için teşekkür ederim arkadaşlar biraz zor olsada çözümü buldum şu anda bi sorun yok ama ben yınede bikaç yenileme yapmasını söledim. arkadaşlar belki aynı sorunlarla karşılaşan arkadaşlarımız olabilir diye bulduğum çözümü sizinle paylaşmak istiyorum. Çözüm:öncelikle sorunlu olan bilgisayara yeniden format attıktan sonra Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap.daha sonra mavi ekran sorunu tekrar yaşandıktan (bazende kendiliğinden resetlenebilir)ve windows başladıktan sonra herkesin bildiği hata raporu penceresinde "hata raporu gönder "e tıkladım ve hata raporunu microsoft a gönderdim,birkaç saniye içinde Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapsayfası açıldı ve sayfada onboard olan ses kartımın yeni sürücülerini yüklemem gerektiğini ve bu sürücüleri bulabileceğim linkleri yazan bir cevap raporu vardı.bende ordakı linklerden(olmazsa googleden sürücüleri aratabilirsiniz)bana uygun olan sürücyü indirip yükledim ve sorunum ortadan kalktı. Buna benzer sorunları olan arkadaşlara tavsiyem kullandıkarı xp lianslı ise(lisanssızlarda microsoftla başınız beleya girebilir ![]() )hata raporunu çekinmeden gönderin ve gelen yardım raporuna göre sorununuzu çözmeye çalışın.denemekten zarar gelmez. |
||