|
||
| Gerekenler: 1 adet normal fotoğraf + Photoshop 7 veya üzeri (ben cs2 kullandım) fotoğrafınız ne kadar büyük ve net olursa o kadar iyi olur. Kullanacağımız fotoğraf Claire Forlani'ye ait , isterseniz indirin ve photoshopda açıp adım adım ilerleyin. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resmi photoshopla açın, önce yüzünü beyazlatıyoruz. Soldaki araç çubuğundan fırçayı seçip aşağıdaki resimde kutu içine aldığım ayarları uygulayın. Fırça boyutu büyük yada küçük geldiyse kafanıza göre değiştirebilirsiniz yalnız fırçaya basılı tutup boyamaya başladıktan sonra elinizi çektiğinizde kadının bütün teninin boyanmış olduğundan emin olun. Elinizi çeker daha sonra tekrar aynı bölgenin üzerinden geçerseniz daha koyu bir beyaz olacağından düzgün durmayacaktır. Soft light modunu seçtiğimiz için karanlık yüzeylerin üzeri fazla kapanmayacaktır, bu yüzden gözleri ve dudakları da boyayabilirsiniz rahatça sürün fırçayı. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Bir kat beyaz attıktan sonra aynı ayarlarla bir kat daha atıyoruz, yalnız bu kez dudakları gözleri ve kaşları boyamamaya dikkat ediyoruz. İkinci boyadan sonra resim aşağıdaki gibi bi hal alıyor. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Şimdi sıra gözlerin çevresini karartmaya geldi. Burada aslında siyah boya kullanarak da karartabilirsiniz, ama dış yüzeyleri deri rengine doğru açılmayabilir, o yüzden araç çubuğundaki burn fırçasını kullanmanızı tavsiye ederim. Modlardan önce Midtones, daha sonra Shadows ile bikaç kat dolaşın. En sonunda göze daha yakın olan kısımlara Highlights moduyla bikaç kat geçin. Böylelikle göze yakın yerler daha koyu uzak yerler daha açık olacak. Üstte gideceğiniz maksimum sınır kaşlardır, kaşlar aynı zamanda yüz kemiğinin şeklini yansıttığından üzerine çıkmamanızı öneririm. Aşağıdaki resmi inceleyin. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Göz çevresini kararttıktan sonra sıra gözlerin içine geldi. Yukarıdaki menüden Filters ->Liquify seçeneğine giriyoruz. Bu araçla resmi isteğimiz doğrultusunda deforme edebiliyoruz. Aşağıdaki seçenekleri aynen uygulayın ve gözün iki yanındaki beyaz bölgeleri göze doğru hafif hafif çekin. Ne kadar küçük dokunuşlar yaparsanız o kadar az bozulma olur. Hazır bu menüye girmişken dudaklarla ve burunla da oynayabilirsiniz. Fırça boyutunu biraz büyültüp (95 gibi mesela) burnu yukarı kaldırır dudakları da kenarlarından içeri doğru çekerseniz daha kemiksi ve estetik bi yapıya kavuşur. Eğer daha şeytani bi görünüş vermek isterseniz kaşların burnun üstüne gelen kısımlarını tutup aşağı doğru, diğer tarafındaki kısmı da yukarı doğru çekin. Bununla işiniz bittiğinde dudaklara da Burn efekti uygulayın, tonu size kalmış. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Buraya kadar resmimiz genel hatlarıyla tamam gibi, isterseniz biraz süsleyebilirsiniz. Çoğu insanın hafife aldığı Shape eklentisi burda çok işe yarıyor. Soldaki araç çubuğundan shape i seçin ve yukarıdan istediğiniz kategoriye ait herhangi bir şekil belirleyin, Nature sekmesi favorim. Seçtiğiniz şekli fareyi basılı tutup hareket ettirerek ekrana çıkarabilirsiniz, rengini yukarıdan siyah olarak belirleyin. Ctrl+H kısayol tuşunu kullanın, böylece şekli istediğiniz gibi döndürebileceğiniz duruma gelecek, gözün altına yerleştirin. Yapmacık durmaması için Filter -> Blur -> Gaussian Blur yapın ve 1 - 2 pixel arası blur uygulayın, artık gözünüze nasıl hoş durursa. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Layer -> Duplicate yapın ve sol göze uyguladığınız şeklin kopyasını sağ göze odaklayın, şeklin bakış yönünü değiştirmek için Edit -> Transform -> Flip Horizontal yapın. Böylece sağ göze daha uygun bi hale gelecek. Onu da odakladığınızda işlem tamam. Son söz: Shape bölümündeki şekillerden bikaç ek daha yapabilir ve gözün üstüne de uygulayabilirsiniz. İşiniz tamamen bittiğinde Layer -> Flattern Image yapın. Böylece eklediğiniz herşey bir bütün haline gelmiş olacak. Göz zevkinizi bozan yerler, daha açık yada daha koyu yerler varsa soldaki araç çubuğundan Smudge ile renkleri yayarak kamufle edebilirsiniz. Aşağıdaki benim geldiğim son nokta. Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap |
||
|
||
Güzel Birşey ama ben bunu yaparken korkarım
|
||
|
||
Kim Korkmazki
|
||
|
||
Bülent Korkmaz Derdimde. Photoshop hatrına demiyorum desemde demiş oldum bi kere neyse...
|
||
|
||
oda güzel,Bülent Korkmaz..
|
||
|
||
şu photo shop u bir öğrensem neler yapıcam neler
|
||
|
||
şu photo shop u bir öğrensem neler yapıcam neler ![]() eee eklediğim Konulardan Dersini Çalış Ayca Hanım ![]()
|
||
|
||
çalışalım bakalım neler öğrenecez
|
||