FoRuMsN.CoM Sınırsız Paylaşım (Arşiv Ana sayfa) => MSN Messenger Hataları, Sorunları ve Çözümleri

Konu: 81000378 Kişi Listesi Kullanılamıyor Hatası

Sayfa: 1 [ 2 ] 3

Badboy 06.02.2008 12:58:21
Arkadaşlar belirlenemeyen bir virüsle karşı karşıyayız. Muhtemelen kişi listenizden birisiyle yaptığınız ve anlam veremediğiniz bir sohbet sonrasında bu durumla karşı karşıya kaldınız.
Önerim kesinlikle başka messengeri kullanarak başka oturumlar da açmayın çünkü açar açmaz o adres te kullanılamaz hale gelecektir.
Eğer msn yi tekrar kullanmak istiyorsanız format atın.
Virüs olduğu kanaatine nerden vardınız? Bu virüs değil msn'in kendi belirttiği bir hatadır. Ayrıca aynı olay benimde başıma bir kere geldi sonra düzeldi. Bu da sorunun geçici birşey olduğunu gösterir.

captainreha 06.02.2008 13:16:13
Msnden kaynaklanan sorun bir süre sonra kendiliğinden çözülüyor.
Fakat bu sorun düzelmiyor ise, ki buradaki mesajlardan bunu anlıyorum, bilgisayarda açılacak bütün oturumların kullanılamaz hale geldiğini ve aynı hatayı verdiğine dair birçok duyum sahibiyim ve başıma da geldi 4 adresimi kaybettim.
Üzülerek söylüyorum düzelmeyen sorunla karşı karşıya olan arkadaşlar msn in çalıştığı başka bir bilgisayarda adreslerini açmaya kalktıklarında kendilerininkinin yine aynı hatayı verdiğini fark edeceklerdir.

Badboy 06.02.2008 13:21:32
Bu sorunun çözümü messenger programının tamamen kaldırıp kurarak çözülebilir. Bunun nasıl olcağını da üstteki mesajımda belirttim. Bir çok kişi aynı yöntemi kullanarak sorununu çözdü. Ayrıca bir virüs vs. olsa resmi bir açıklama yapılırdı şimdiye kadar. Ancak hiçbir açıklama mevcut değil.

queen.eda 06.02.2008 14:39:31
ya benmde oldu iki msn kullanıyorum ama ikiside açıkmıyo lütfen yardım

¤ Уคкuzλ Қσŋדµ ¤ 06.02.2008 15:32:08
81000314, 81000377 veya 81000378 Bu iletilerden birini alırsanız, kişi listeniz kullanılamıyordur veya salt okunur moddadır. Birkaç dakika bekleyin ve yeniden oturum açmayı deneyin veyada badboyun dediği gibi msni tamamen kaldırıp tekrar yükleyin

Badboy 06.02.2008 15:33:15
Alıntı sahibi: Badboy
Yapabileceğiniz fazla birşey yok bu sorun sizden kaynaklanmamakta. Ancak yinede aşağıdaki linkte bulunan konudaki adımları takip ederek Messenger programınızı tamamen kaldırıp tekrar kurabilirsiniz. Belki bir sonuç elde edebilirsiniz.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Badboy 06.02.2008 15:41:44
Arkadaşlar çözüm olabilcek bir şey buldum belki işinize yarar.

C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts dosyasını Not Defteri ile açın. En Alt satırına şunları ekleyin.

65.54.239.80 messenger.hotmail.com
65.54.239.80 dp.msnmessenger.akadns.net

Dosyayı kaydedin ve daha sonra Messenger'i yeniden başlatın.

Not: Bu işlem geçicidir. MSN sunucularındaki sorun düzeldikten sonra bu eklediğiniz satırları silin.

cacaron71 06.02.2008 15:58:34
ya ark aynı durum benim başımada geldi yaa ne yapcam bilmiyorum valla

¤ Уคкuzλ Қσŋדµ ¤ 06.02.2008 16:00:30
ya ark aynı durum benim başımada geldi yaa ne yapcam bilmiyorum valla

Bi kaç dakika bekle eğer olmazsa alttaki yönergeleri takip et

Arkadaşlar çözüm olabilcek bir şey buldum belki işinize yarar.

C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts dosyasını Not Defteri ile açın. En Alt satırına şunları ekleyin.

65.54.239.80 messenger.hotmail.com
65.54.239.80 dp.msnmessenger.akadns.net

Dosyayı kaydedin ve daha sonra Messenger'i yeniden başlatın.

Not: Bu işlem geçicidir. MSN sunucularındaki sorun düzeldikten sonra bu eklediğiniz satırları silin.

atuncers1 06.02.2008 16:14:42
ARKADAŞLAR. YAKLAŞIK İKİ SAATTİR MSN. YOK (8,5) KALDIRIP YENİDEN KURDUM DÜZELMEDİ. BAŞKASININ MSN.E AYNI BİLGİSAYARDAN GİRDİK. VİRÜS MÜ BİR BAŞKA ŞEY Mİ YOKSA BEKLEYELİM KENDİLİĞİNDEN DÜZELECEK Mİ YARIDM LÜTFEN? (HATA : KİŞİ LİSTESİ KULLANILABİLİR DURUMDA DEĞİL)

Sayfa: 1 [ 2 ] 3

eXTReMe Tracker