|
||
| POLİS YOK!!! Bir gün temel ile Dursun kamyon alarak ticaret yapmaya başlarlar.Bir kamyon alırlar ve şehirden şehire mal götürürler.Yine malları taşıdığıbir gün bir tünelden geçeceklerdir.Fakat tünelde 5.00 m yükseliğiyazısı çıkınca Dursun: -Ula Temel,der bizim kamyon 7.25m yüksekliğinde biz burdan nasıl geçeceğuz? Temel kapıyı açıp etrafa bakındıktan sonra: -Etrafımızda polis yok sür gitsin, der.... FREN PATLARSA!!! Temel kamyonuyla yokus asagi inerken freni patlar, kamyonu son sürat gitmeye baslar ve kamyon bir kavsaga gelir.Temel bir bakar sag taraf tapazar kurulmus yüzlerce insan ,soluna bakar bir tane çocuk. Pazara girip yüzlerce insani öldürecegine çocuga çarpmayi tercih eder. Ertesi gün gazeteler söyle yazar TEMEL KAMYONUYLA PAZAR YERINE GIRDI 20 ÖLÜ 50YARALI. Temele sorarlar niye pazara daldin? Diger yöne gitmedin? -Temel cevapverir -Benim niyetim aslinda çocugu ezmekti, çocuk pazar yerine kaçinca... BAHÇIVAN TEMEL!!! Evin efendisi, kısa bir süre önce ayrıldığı evine telefon açıp, bahçıvan Temel'e sormuş: -Nasıl her şey yolunda mı?... "-Yolunda... Yanlız, küreğin sapı kırıldı onu tamir etmeye çalışıyorum..." -Neden kırıldı?... "-Köpeğinize mezar kazarken zorlamışım, bu yüzden..." -Nee!... Köpeğim öldü mü?... "-Havuza düştü öldü..." -Benim köpeğim çok iyi yüzerdi; nasıl havuzda ölür?... "-Ama havuzun suyu boşalmıştı, betona çakıldı..." -Daha havuzu yeni doldurmuştum... Neden boşalttınız?... "-Biz değil itfaiyeciler boşalttı... Çünkü evdeki yangını söndürmek için ilave suya ihtiyaç duydular..." -Evde yangınmı çıktı?... "-Evet efendim... Annenizin vefatı dolayısıyla çok sayıda insangeldi... Bir sigara izmaritinden kağıtlar, ardından da perde tutuşmuş... O kalabalıkta farkına varamadık..." -Annem nasıl öldü?... Sapasağlamdı... "-Haklısınız... Biz de şaşırdık ama, babanızın ölümüne dayanamadı..." -Yahu hiç pozitif bir haber yokmu?...Bunaldım... "-Olmaz olur mu?... Var... Geçen gün siz AİDS testi yaptırmıştınız ya... İşte onun neticesi pozitif çıktı..." ÖDEŞMİŞ OLURUK!!! Temel ile Dursun mendirekte balık tutarlarken,bir gün. Dursun, "Ula Temel", demiş, "Haçan sen boyle paluk tutarken, pen senun eve sızsam, senin Fadimeyla aşna-fişna edup, hamile piraksam, penden çocuğu olsa, senle pen neolurduk?" Temel sakin, yanıtlamış: "Ödeşmiş olurduk..." |
||
|
||
ÖDEŞMİŞ OLURUK!!! Temel ile Dursun mendirekte balık tutarlarken,bir gün. Dursun, "Ula Temel", demiş, "Haçan sen boyle paluk tutarken, pen senun eve sızsam, senin Fadimeyla aşna-fişna edup, hamile piraksam, penden çocuğu olsa, senle pen neolurduk?" Temel sakin, yanıtlamış: "Ödeşmiş olurduk..." Bu çok iyi ya
|
||