FoRuMsN.CoM Sınırsız Paylaşım (Arşiv Ana sayfa) => Bilimsel & Teknoloji Haberleri

Konu: Google'un işletim sistemi geliyor

Sayfa: [ 1 ]

αβśoluţə 08.07.2009 12:20:20
Son dönemde Google'un yenibir işletim sistemi üzerinde çalıştığıyle ilgili haberler doğru çıktı.Google'ın internet tarayıcısı Chrome tabanlı olacak bu işletimsistemine Google Chrome OS adı verildi.

Netbook türü platformlar içinhazırlanılan işletim sistemi web-tabanlı olacak ve 2010'un ikinciyarısında kullanıcıların hizmetine sunulacak. Diğer bir deyişleGoogle'ın cloud-computing tutkusu gerçeğe dönüyor.

Google yetkililerinden Sundar Pichai, Google Chrome OS'nin, gün içerisinde zamanının çoğunu internet başında geçirenler için hazırlandığını ve kişisel bilgisayar kullanımında yeni bir dönem başlatmayı hedeflediklerini söyledi.

Tarayıcıda çalışan bir işletimsistemi aslında çok daha eski bir geçmişe sahip. Web'in yeni yeniyaygınlaştığı dönemden öncesinde, tarayıcılardan çalıştırılan birişletim sistemi düşünülmüş, fakat gerekli altyapı sağlanamadığı içinvazgeçilmişti.
Google Chrome OS, hız ve güvenlik konusunda "basit ve etkili" çözümler sunmayı vaadediyor.

¤ Уคкuzλ Қσŋדµ ¤ 08.07.2009 12:34:53
Windows 7 çıkmasaydı belki bi şansı olabilirdi ama Windows 7 beklentilerin çok üstünde bir işletim sistemi Ekimden sonra diğer işletim sistemleri eminim ki onun gölgesinde kalacak...

αβśoluţə 10.07.2009 19:28:27
Herhalde google'un işletim sistemi sade olur. Sadece başlat var gerisine ordan ulaşıyon Dil çıkaran

Sayfa: [ 1 ]

eXTReMe Tracker