FoRuMsN.CoM Sınırsız Paylaşım (Arşiv Ana sayfa) => Türkiye'den Haberler

Konu: AK Parti Kapatılmadı

Sayfa: [ 1 ]

_F4r_DrEaMS_ 30.07.2008 17:31:36
Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç, düzenlediği basın toplantısında AK Parti'nin kapatılması talebinin reddedildiğini açıkladı.
61 kişiyle ilgili ilgili siyasi yasak talebi var.Önemli konuların dava konusu haline getirilerek Anayasa Mahkemesi'ninönüne konulmuş olması bizi ve ülkeyi siyasal, ekonomik ve sosyal açıdanönemli sonuçlar doğurdu. 70 milyon halk gözünü Anayasa Mahkemesi'nedikti. Tabi bu karar bundan önceki başörtüsü kararı diye adlandırılanAK Parti'nin kapatılması en önemli iki dava olarak önümüze geldi.
Bu davaların görülme süreci ile ilgili basın basın organları veyazarlar ahlaki ve insani değerleri aşarak hakarete uğradık.Arkadaşlarımın duygu ve düşüncelerini ifade ediyorum. Üzüntülerimiziifade ediyoruz. Bu mahkemenin kendi yaptığı planlama çerçevesindeyapılıyor.
Dışardan gelen baskılar neticesinde planlama yapmadık bundan sonra dayapmayacağız. Bu davaların gerek sosyal, ekonomik ve siyasal boyutlarınedeniyle biz bu davanın bir an önce sonuçlandırılmasını istedik. Bizde bu ülkede yaşıyoruz. O nedenle bu konudaki bu davanın öneminitoplumu ne kadar ilgilendirdiğini görmezden gelemezdik. Arkadaşlarımızıgörevlendiriken bu çerçeveye dikkat ettik.
Raportör deneyimli ve birikimli arkadaştı. Dava ile ilgiliraporunu yazdı. Arkadaşımız yanlız başına yazmadı 3 arkadaşımız yazdı.
Raportörün bu konudaki adı geçen arkadaşımızın neden tercih edildiğikonusuna gelince başörtüsü raporu da arkadaşımız yaptı. Enine boyunaaraştırma yaptı.
Hiç bir arkadaşımız mutlu olduğunu söyleyemez. Demokrasi adınabiz de hepimiz ciddi davalarda sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak ne yazık kibu konuda çağdaş demokratik ülkelerle adına anayasal değişiklikleryapılmayıp siyasi parti kapatma gündeme gelir o zaman kurallarındeğiştirilmesi gündeme gelir. Oysa böyle olmaması gerekir. Kapatmadavaları ilgili siyasi partilerin uzlaşması sonucu yapılmasınıisterdik. Tartışmalar siyasi parti kapatma davaları ile canlılığınıkazandı. Bir kez daha siyasi aktörlerimize seslenmek istiyoruz. Toplumbu konuda rahatsızlık varsa bu konuda uzlaşarak bu değişikliklerisüratle yapmanızdır. Biz toplum olarak hangi kesimden hangi düşüncedeninançtan olursa olsun tüm toplumun birlikte yaşamasını elimizdengeldiğince göstermeliyiz.
Bundan sonraki siyasi hayatta gerginliği azaltmak adına gerekliçalışma yapılacağına inanıyorum. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Ülkenin bu kadar önemli konuda kısa sürede karar aldıkları içinteşekkür ediyorum.
Kapatmama kararı alındı. 1/2 oranında verilen yardımın kesilmesi kararıverildi. Ben red verdim. Paksüt, Erten, Özler, Apalak, Ayla, Pektaşkapatılması yönünde oy kullandı. Adalı, Akyalçın, Özgündür, Kaleli iseyardımların kesilmesi yönünde oy kullandı.

Sayfa: [ 1 ]

eXTReMe Tracker