|
||
E-Beyanname uygulamasından faydalanabilmek için Beyanname Düzenleme Programı C:\ebyn dizini altına dosyalar açılır ve dizindeki bdp.bat dosyası çalıştırılarak program başlatılır. - Katma Değer Vergisi 1 (KDV1),E-Beyanname uygulamasında bağlı bulunduğunuz vergi dairesine öncelikle süresinde gönderilen; - Katma Değer Vergisi 2 (KDV2), - Katma Değer Vergisi Tevkifatı (9015) (KDV9015), - Özel Tüketim Vergisi (I Sayılı Liste: Petrol Ürünleri Doğalgaz İle Diğer Malların Teslimleri İçin) (OTV1), - Özel Tüketim Vergisi (II Sayılı Liste: Kayıt ve Tescile Tabi Olmayan Motorlu Taşıtlar İçin) (OTV2B), - Özel Tüketim Vergisi (III Sayılı Liste: Alkollü İçkiler İçin) (OTV3A), - Özel Tüketim Vergisi (III Sayılı Liste: Tütün Mamülleri İçin) (OTV3B), - Özel Tüketim Vergisi (III Sayılı Liste: Kolalı Gazozlar İçin) (OTV3C), - Özel Tüketim Vergisi (IV Sayılı Liste: Dayanıklı Tüketim ve Diğer Malların Teslimi İçin) (OTV4), - Muhtasar Beyanname (MUH), - Muhtasar Beyanname (G.V.K. Geçici 67 nci Maddesine Göre Yapılan Tevkifatlar İçin) (MUH67), - Muhtasar Beyanname (K.V.K. 15 inci ve 30 uncu Maddesine Göre Yapılan Tevkifatlar İçin) (MUH30), - Muhtasar Beyanname (K.V.K. 24 ncü Maddesine Göre Yapılan Tevkifatlar İçin) (MUH24), - Muhtasar Beyanname (G.V.K. Geçici 67 nci Maddesine Göre Yapılan Tevkifatlar İçin Ek 2 ve Ek 3) (MUH67EK), - Muhtasar Beyanname (G.V.K. Geçici 70 nci Madde Kapsamı İçin) (MUH70), - Noter Harçları Vergisi (NOTER), - MEP İştirakçileri Kurumlar Vergisi (MEPKURUM), - Banka Muameleleri Vergisi (BANKA), - Sigorta Muameleleri Vergisi (SIGORTA), - Damga Vergisi (DAMGA), - Özel İletişim Vergisi (OIV), - Şans Oyunları Vergisi (SANS), - Yıllık Gelir Vergisi (GELIR), - Kurumlar Vergisi Mükellefleri İçin Geçici Vergi (KGECICI), - Gelir Vergisi Mükellefleri İçin Geçici Vergi (GGECICI), - Kurumlar Vergisi (KURUM), - BA Formu (FORMBA), - BS Formu (FORMBS), - Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Kesintisi (KKDF ) beyanname vebildirimlerini elektronik olarak gönderebilirsiniz. Kanuni verilmesüresi geçmiş bulunan beyannameler ile düzeltme ve pişmanlık talebiiçeren beyannameler de elektronik ortamda gönderilebilmektedir. Program İçin Neler Gerekli?: Java Runtime Önemli Notlar: Program mutlaka C:\ebyn dizinine açılmalıdır, aksi halde program çalışmaz. |
||