|
||
| Geçtiğimiz günlerde Hiphopcı arkadaşlarının alıştırdığı uyuşturucu yüzünden bir Türk gencinin yaşamını yitirmesi üzerine... Eminim başlığı gördüğünüzde ve altındaki kısa yazıyı okuduğunuzdahepiniz ayıptır söylemesi ''N'oluyor lan'' gibisinden bir tepkiverdiniz içten içe ve haberin bu kısmına kadar gelmenize rağmen henüzbu şaşkınlığa bir cevap bulamadınız öyle değil mi? Gazeteler,Televizyon,Radyo ve benzeri yayın ile yayım organlarınataraflı,yalancı ve misyoncu olduklarından pek ilgi göstermesem de birhaber gözüme çarptı bunlardan birinde,haberin başlığı şöyleydi;''Hiphopcılara karşı operasyon.'' Milliyet Gazetesi'nin yazdığı habere göre; İran polisi bu hafta içindeBatı’dan ilham alan alt kültür gruplarına karşı bir operasyonbaşlattığı ve polisin hedefleyeceği gruplar arasında hiphopçılar vesatanistler de yer aldığından bahsediliyordu. İran'da cahillik oranını gözönünde bulundurduğumda her ne kadarsatanistler ve Hiphop Kültürü'nü benimsemiş insanlar aynı kefeyekoyulsa da ''Tövbe tövbeee'' gibisinden klasik bir tepkiyle haberindevamını okumaya koyuldum. Haberin devamında Batı kökenli akımlara yönelenlerin ve İran’dasaçlarını tamamen kapatmayan, tamamen kapalı giyinmeyen kadınlara karşıbaşlatılan bir operasyon olduğu belirtiliyor ve vesayre vesayre devamediyor. Enteresan bir haber okumanın şaşkınlığını yaşarken aynı zamanda''Acaba birgün ülkemizde de böyle şeyler yaşanır mı?'' soruları beynimimeşgul ederken haberin sonunda ''Günün diğeler haberlerindenbaşlıklar'' isimli bir bölüm ve bu bölümde ''Uyuşturucuya bir gençdaha'' şeklinde bir haber başlığı dikkatimi çekti. Uzun zamandır ülkemizde bu tür ölümler gerçekleşmedinden büyük bir merakla haberi okumaya koyuldum. İstanbul / Çerkezköy'de sporla yakından ilgilenen ve karakuşak sahibiolan bir gencin sporu bırakıp kötü arkadaş çevresine bulaşıpuyuşturucuya başladığı yazıyordu ve buraya kadar her şey normaldi ancakhaberin sonunda; ''Ülkemizi tehdit eden bu Hiphopçı gençlerinzehirlediği ve bu tür arkadaş çevresi tarafından kötü yola düşürülenbir genç...'' gibisinde cümleler kullanılmıştı. Hani derler ya ''Gülme komşuna gelir başına'' aynen o hesap oldubizimkide,daha iki dakika önce İran'da yaşanan bir olaya cahil birülkedir olabilir gibisinden çok bilmiş bir yorum getirirken ülkemdedurumun çok daha feci boyutlara geldiğini gördüm. Aslında bizim sitelerimizde bu tür yazılara pek rastlanmazçünkü yazacak çok fazla konumuz yoktur yeni gelişen bir kültürolduğumuz için bu topraklar üzerinde ancak yazmak içinde bundan önemlibir konu olamayacağını düşünerek aldım kalemi elime. Daha önce Understation aracılığıyla bu kültürden küfürü ve uyuşturucuyuuzak tutalım, bu kültürün dışında olanlar o Amerikan filmlerindegördükleri serseri tipler gibi samasınlar bizi ki ilerlememiz dahakolay olsun gibisinden çağrılarda bulundum. Ne kadar çabaladıysam,kampanyalar başlattıysam olmadı ve belkideolmayacakta,ben küfürlü şarkı çalmadığım için bu radyodan kovulurken;''Bu kültürde bayanlar veya küçük yaşta insanlarda var,küfürlüşarkılarla onları rahatsız ediyor ve onlara kötü örnek oluyoruz.''dediğimde altına ''Küfür olmalı'' yazan bayanlara tanık olmuştum. Ve gel zaman git zaman nice küfürlü parçalar kaydedildi, ''Boşver kankabir üçlü saralım'' gibisinden şarkı sözleri bu kültürü dışarıdakiinsanlara tanıttı vesayre vesayre. Hep çekici geldi ''Hey dostum, moruk, ahbap,bro,homi...'' gibisindenamerikan filmlerinden özenilen sözler,ve aynı filmlerdeki silahlarıgörenler birer Gangsta oldular ülkemde...Madafakasız yapamazdık biz... Madem bu kadar Gangsta'yız hepimiz ve kültürümüze bu şekilde yararsağladığımızı düşünüyoruz o halde herkes kendi evinde de bu şekildedavransın? Kız kardeşini madafaka diye çağırsın, annesi pantolonunuyıkamamışsa çeksin silahı vursun hani gangstayız ya, ya da babasıharçlık vermiyorsa uyuşturucu karşılında para istesin? Nasıl saçma geliyor değil mi? Ama madem Hiphop bizim kültürümüz veUnderground'da ailemiz derken bu saydıklarımızı büyük bir zevk ileyapıyoruz? İster MC olsun ister dinleyici istersede bu kültürün diğeremektarlarından, her kim bu tür pisliklerle özelliklede uyuşturucuylagösteriş yaptığını sanıp bu kültürü baltalıyorsa ondan desteğimizikeselim,binbir emeklerle buralara gelen bu kültüre suçsuz olsak bilesuçluya destek vererek bir balta da biz vurmayalım. Power FM ve TRT'nin RAP müzik yasağı bizim için en büyük utançlardanbiriyken,uyuşturucu ve benzeri pisliklerle kültürümüzü kirletipdışımızdaki insanlara bizi satanist gibi inaçsız insanlarla aynı kefeyekoyacak kozları vermeyelim. |
||