|
||
| merhaba arkadaşlar yeni bir laptop aldım.aldığımda vista starter (en dandik) kurulu olarak geldi ve ben vista kullanmak istemiyorum,vistayı tamamen silip XP kurmak istiyorum.ancak ınternetteki araştırmama göre bu olay normal formattan farklıymış.yani sizde biliyorsunuzdur vistanın üstüne normal yollarla XP kurulamıyormuş kurulsa bile vista tamamen silinemiyormuş ve vistanın boot dosyası kalıyormuş,özellikle notebooklarda.birde tabi sata hdd driverlerini xp ye entegre etme olayı var.sonuç olarak o kadar araştırmam bana hiç yardımcı olmadığı gibi aklım karmakarışık oldu.kimi program vermiş,kimi biostan yap demiş,kimi fdisk oluştur demiş yanı farklı farklı çözümler ve bu çözümleri uygulayan arkadaşalrın başarısızlıkları var:)) ben bu foruma ve forumdaki admin-mod arkadaşların bilgilerine çok güvenıyorum bu yüzden sizden bana tam anlamıyla yardımcı olabilecek;basit,açıklamalı,resimli ve kesin bir çözüm istiyorum.(emrivaki değil rica).özellikle Badboy-JACKAL-¤ Уαкµzα Қσŋדµ ¤ gibi bilgilerine güvendiğim arkadaşlar lütfen mesajımı dikkate alın. normal xp de format atmayı bilyorum bunun dışında format yada vistayla ilgili en ufak bir bilgim yok bu yuzden yardım edecek arkadaşın anlatımının sade olması gerekıyor konudan faydalanacak diğer arkadaşlar arasında benım gıbı az bilen yada hiç bilmeyen arkadaşlar olabilir. |
||
|
||
Dostum sunu söyleyim sana eğer öyle bişey yaparsan pc in garanti kapsamı dısında kalır bun bil. Vistayı beğenmediniz.Windows XP ye dönmek istediniz.Kimsenin bahsetmediği ama microsoftun sitesinde birkaç satırlageçiştirilen "Windows Vista kurulan bir pc tekrar eski işletim sistemine dönemez!!!" ibaresi yer almakta Tabi yeni bir disk yaratım xp ve vistayı bi arada kullnabiliyorsun açılısta direk xp karsılam aekranı geliyor 1.easybcd programını indirip megane boot loaderden reinstallbootloaderi tıklayıp vista boot loderi kaldırın. (pc yi kapattıktansonra vista devre dışı kalacak ve boot olmayacaktır) 2. xp cdnizi boot edin (cd artık boot olmaya başlayacaktır) tavsiyemvista üstüne değilde ayrı diske xp yi kurun özellikle sp1yayımlandıktan sonra vista daha kararlı ve kaliteli işletim sistemiolacağa benziyor bu sebeble kaldırmak yerine dual boot olarak kuralımöyle kullanın. 3. vista kurulu diski xp cd ile biçimlendirerek üstüne kurduysanız sorun kalmamıştır. 4. eğer xp yi farklı bir diske kurduysanız her ikisini birden bootetmek için sistemi vista dvd ile boot edin bilgisayarımı onarseçeneklerinden başlangıç onarmayı seçip okeyleyin. işlem tamamlanıncasistemi yeniden başlatın. 5. her ikliside artık boot olacak ve açılışta işletim sistemi seçme menüsü çıkacaktır. 15 gün kadar önce aynı işlemleri uygulayarak vista yüklü sistemime xp ekledim. umarım sende yaparsın Araştırmalarımda bu ilgilere ulastım inşallah ardımcı olur dostum |
||
|
||
Dostum sunu söyleyim sana eğer öyle bişey yaparsan pc in garanti kapsamı dısında kalır bun bil. Vistayı beğenmediniz.Windows XP ye dönmek istediniz.Kimsenin bahsetmediği ama microsoftun sitesinde birkaç satırlageçiştirilen "Windows Vista kurulan bir pc tekrar eski işletim sistemine dönemez!!!" ibaresi yer almakta Tabi yeni bir disk yaratım xp ve vistayı bi arada kullnabiliyorsun açılısta direk xp karsılam aekranı geliyor 1.easybcd programını indirip megane boot loaderden reinstallbootloaderi tıklayıp vista boot loderi kaldırın. (pc yi kapattıktansonra vista devre dışı kalacak ve boot olmayacaktır) 2. xp cdnizi boot edin (cd artık boot olmaya başlayacaktır) tavsiyemvista üstüne değilde ayrı diske xp yi kurun özellikle sp1yayımlandıktan sonra vista daha kararlı ve kaliteli işletim sistemiolacağa benziyor bu sebeble kaldırmak yerine dual boot olarak kuralımöyle kullanın. 3. vista kurulu diski xp cd ile biçimlendirerek üstüne kurduysanız sorun kalmamıştır. 4. eğer xp yi farklı bir diske kurduysanız her ikisini birden bootetmek için sistemi vista dvd ile boot edin bilgisayarımı onarseçeneklerinden başlangıç onarmayı seçip okeyleyin. işlem tamamlanıncasistemi yeniden başlatın. 5. her ikliside artık boot olacak ve açılışta işletim sistemi seçme menüsü çıkacaktır. 15 gün kadar önce aynı işlemleri uygulayarak vista yüklü sistemime xp ekledim. umarım sende yaparsın Araştırmalarımda bu ilgilere ulastım inşAllah ardımcı olur dostum dostum yardımın için çok teşekkür ederim güzel bilgiler vermişsin.ama denemeden önce biraz daha araştıracağım.aslında vista hakkında ilerde daha iyi bir düzeye geleceği söylemin çok doğru.benım hdd şuan c ve d olmak üzere ikiye ayrılmış durumda zaten ilerde arasıra vista kullanmak isteyebilme olasılığı olduğu için c sürücüsündeki mevcut vistaya dokunmadan d sürücüsüne XP yuklesem daha mantıklı galıba.ancak dediğin gibi açılışta işletim sistemi seçme menüsü çıkmasını ve ilk seçeneğin XP olmasını istiyorum yanı 30 sn sonra XP nın otomatık açılmasını ıstıyorum.bunu yapabilmeyi biraz daha detaylı olarak yanı aşama aşama anlatabilirmisin?verdiğin programın nasıl kullanıldığı gibi. ya belki kafa şişiriyorum ama gercekten bu konuda acemıyım.şu format atma olayına gelene kadar çok şey bildiğimi sanırdım ama birşey bilmediğim ortada ![]() birde garantı konusunda yanlış bir anlama olmuş galıba çünkü işletim sistemleri zaten garanti dışı oluyor yanı tamamen donanımsal garantı verıyorlar işletim sistemi servisleri ilgiendirmiyor.sistem çöktü format at deyınce bile para istiyorlar.zaten nasıl bir işleitm sistemi kullanma özgürlüğüne karışma gibi hakları yok. duyarsız kalmadığım için çok teşekkür ederim |
||
|
||
Sylar normal XP'ye format atıldığını biliyorsun sanırım onun üstünden vistayı nasıl tamamen XP'ye çevirebileceğini anlatıyım sana. Laptopa iki işletim sistemi kurma bunu ben önermem asla ya vista olsun yada XP Şimdi XP cd'sini laptopa tak. Sonra ''CD'den önyükleme için bir tuşa basın'' diye sorduktan sonra BİOS'tan format ayarlarına gir. Ordan C sürücüsünü seç ve C: harddiski biçimlendir ama NTFS yapma FAT olarak ayarla. Önemli bir ayrıntı veriyim sana Vistayı silerken asla hızlı biçimlendirme yapma normal biçimlendirme yap aşağıdaki resimdeki gibi (Resime bakma NTFS yapmışlar ben örnek olsun diye koydum sen Unutma FAT yapacaksın NTFS değil) ![]() Sonra tamamen C sürücüsünü sildikten sonra XP cd'sini çıkarmadan laptop yeniden kendini yeniden başlatır ve laptondan vista silinecektir. Bundan sonrada normal PC'ye nasıl XP yüklüyorsan aynısı gibi XP'yi yükleyebilirsin. Tabi sonrada laptopun Driverlarınıda yüklüceksin... Kolay Gelsin...
|
||
|
||
Dostum sunu söyleyim sana eğer öyle bişey yaparsan pc in garanti kapsamı dısında kalır bun bil. Vistayı beğenmediniz.Windows XP ye dönmek istediniz.Kimsenin bahsetmediği ama microsoftun sitesinde birkaç satırlageçiştirilen "Windows Vista kurulan bir pc tekrar eski işletim sistemine dönemez!!!" ibaresi yer almakta Tabi yeni bir disk yaratım xp ve vistayı bi arada kullnabiliyorsun açılısta direk xp karsılam aekranı geliyor 1.easybcd programını indirip megane boot loaderden reinstallbootloaderi tıklayıp vista boot loderi kaldırın. (pc yi kapattıktansonra vista devre dışı kalacak ve boot olmayacaktır) 2. xp cdnizi boot edin (cd artık boot olmaya başlayacaktır) tavsiyemvista üstüne değilde ayrı diske xp yi kurun özellikle sp1yayımlandıktan sonra vista daha kararlı ve kaliteli işletim sistemiolacağa benziyor bu sebeble kaldırmak yerine dual boot olarak kuralımöyle kullanın. 3. vista kurulu diski xp cd ile biçimlendirerek üstüne kurduysanız sorun kalmamıştır. 4. eğer xp yi farklı bir diske kurduysanız her ikisini birden bootetmek için sistemi vista dvd ile boot edin bilgisayarımı onarseçeneklerinden başlangıç onarmayı seçip okeyleyin. işlem tamamlanıncasistemi yeniden başlatın. 5. her ikliside artık boot olacak ve açılışta işletim sistemi seçme menüsü çıkacaktır. 15 gün kadar önce aynı işlemleri uygulayarak vista yüklü sistemime xp ekledim. umarım sende yaparsın Araştırmalarımda bu ilgilere ulastım inşAllah ardımcı olur dostum selam arkadaşım vistayı silip xp kurma önerini yaptım programı kurdum vistayı devre dışı bıraktım res attım xp kurma cd sini taktım önyükleme kur tamam dedim kurdu sonra önyükleme tamamlandıktan sonra sabit disk bulunamadı dedi hertürlü yolu denedim önyükleme tamamlandıktan sonra sürücüleri bulamadı pc sonraboşver dedim vista kalsın bari dedim pc ye yani laptopa res attım ve pcaçılmadı mising ... bişey yazıyo restart için ctrl+alt+del basın diyove res atıyo artık pc de açılmıyo ne yapayım acaba ? lütfen yardım et...... ____________
|
||
|
||
| arkadaşım epey bi sorunlar çıkmışş galiba..arkadaşlrım çok güzel anlatmış olayı..zalim arkadşımızın fat dosya sistemini seç demesi veya normal biçimlendirme yap demesi çok güzel ama asıl sorununu şurdan kaynaklanıyo...hardisk sata ise oraayı tıklayıp disabled diyosun...bunu yapmsan xp yide yüklesen vista nın hardisk ayarlarını okuyacaktır.tabiki buda senin bilgiisyarın için hiç hayırlı olmayacaktır..teşekkürler barış(odtü) |
||
|
||
arkadaşlar herkese teşekkürler.bu konuyu açtıktan sonra format atarken normal format attım ve herhangi bir problem olmaksızın xp yükledim.sanırım benım laptop iyi huylu çıktı .bunu o zaman yazmıştım ama şimdi o yazdığımı bulamıyorum yanlışlıkla silinmiş olmalı.
|
||
|
||
Sylar normal XP'ye format atıldığını biliyorsun sanırım onun üstünden vistayı nasıl tamamen XP'ye çevirebileceğini anlatıyım sana. Laptopa iki işletim sistemi kurma bunu ben önermem asla ya vista olsun yada XP Şimdi XP cd'sini laptopa tak. Sonra ''CD'den önyükleme için bir tuşa basın'' diye sorduktan sonra BİOS'tan format ayarlarına gir. Ordan C sürücüsünü seç ve C: harddiski biçimlendir ama NTFS yapma FAT olarak ayarla. Önemli bir ayrıntı veriyim sana Vistayı silerken asla hızlı biçimlendirme yapma normal biçimlendirme yap aşağıdaki resimdeki gibi (Resime bakma NTFS yapmışlar ben örnek olsun diye koydum sen Unutma FAT yapacaksın NTFS değil) ![]() Sonra tamamen C sürücüsünü sildikten sonra XP cd'sini çıkarmadan laptop yeniden kendini yeniden başlatır ve laptondan vista silinecektir. Bundan sonrada normal PC'ye nasıl XP yüklüyorsan aynısı gibi XP'yi yükleyebilirsin. Tabi sonrada laptopun Driverlarınıda yüklüceksin... Kolay Gelsin... ![]() Bende CD yok, bana cdsiz verdiler bilgisayarı, yani ben XP yi yapamayacakmıyım
|
||
|
||
Cd yoksa formatta yok maalesef... |
||
|
||
Peki, CDyi bulabileceğim bir yer var mı
|
||
|
||
Buraya gel veriyim ben sana Arkadaşlarına falan sor yani onda benim yapabileceğim bişey yok maalesef
|
||