FoRuMsN.CoM Sınırsız Paylaşım (Arşiv Ana sayfa) => Duyurular & Şikayetleriniz & Önerileriniz

Konu: Yarım Yamalak Kelimeler, Tümceler .Türkçe'yi Düzgün Kullanalım!

Sayfa: [ 1 ]

◄ JαcкαL ► 08.04.2008 15:55:33
    Bir dilin sözcükleri, tümceleri yarım yamalak bırakılarak bir şeyler anlatılmak isteniyorsa, bu, o dilin bitiş düdüğünün çalmasının yakın olduğunu gösterir.

Eğitimsizlikle bir alakası yok; devletin resmi dilinin Türkçe olduğu beyan edildikten bir süre sonra özellikle gençler olmak üzere tüm millet çatır çatır Türkçe konuştu, şimdi durum nedir; "nbrsn?, napıyosun?, gidiyo, geliyo ..." bu örneklendirmeler uzar gider. Aynı durum Türkçe karakterler içinde geçerli; "ı, ş, ğ, ü, ç" karakterleri sadece bizim forumlarımızda değil, forumların genelinde unutulmuş ya da pas geçiliyor .. Neyin kısaltmasını yapıyoruz, nereye kestirme yoldan gitmeye çalışıyoruz belli değil; Türkçe gitgide tanınmayacak hale gelmektedir.

İşte bu gidişata dur demek amacıyla forumlarda üyelerimizden Türkçe'yi düzgün kullanarak ileti göndermelerini ve bu konuda daha duyarlı olmalarını istemekteyiz.

Tükçe yazım kuralları için Türk Dil Kurumu'nun web sitesini ziyaret edebilirsiniz:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapTürk Dil Kurumu

"Dilin millî ve zengin olması millî duygunun gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir, yeter ki bu dil şuurla işlensin."
    M. K. Atatürk

İyi forumlar,

FoRuMsN.CoM Yönetimi

¤ Уคкuzλ Қσŋדµ ¤ 08.04.2008 18:43:41
Çok haklısın Jackal ne öyle Türkçeyi bozarak konuşmalar falan sanki marifet sayıyorlar bunu Sahip çıkmalıyız Türkçemize

BlaCkLorD 08.04.2008 19:54:21
Kesinlikle katılıyorum her cümlesine Türkçemize sahip çıkalım

Leyl-i Lal 08.04.2008 20:25:32
  Malesef vurguladığın gibi gençler arasında tuhaf tuhaf kelimeler anlam veremediğim cümleler akıp gidiyor.Bu kadar mı türkçemize yabacılaştık artık bilemiyorum.İnanılmaz derecede yabancı dil hayranlığı var.Evet yabancı dil öğrenmek çok güzel ama öğrenirken kendi dilimizide katletmenin manası yok.Biraz daha dikkatli olup yazdığımız kelimelere dikkat etmemiz gerektiğine inanıyorum.Konu için teşekkürler Jackal

angeL 08.04.2008 20:33:43
Türkçeyi değiştirerek kullanmayı bır marıfet sanıyorlar..0ysakı  gelecek nesillere bırakacagımız kalıcı bır dili yok ediyorlar..İginden dolayı teşekkürler JACKAL...

HAFSA 08.04.2008 21:35:49
bende bazen kelimeleri kısaltarak yazıyorum ama bu yazıdan sonra bidaha yapmıyacağım teşekkürler jackal abi...

◄ JαcкαL ► 08.04.2008 23:04:17
Teşekkürler Arkadaş. Konuya göstermiş olduğunuz hassasiyet için. Umarım bu konuyu diğer üyelerimiz de okur ve uygular. En azından forumda özen göstermeye çalışırlar. Teşekkürler...

antalyali0726 08.04.2008 23:35:17
lütfen Türkçe mizi bozmadan anlamlarını değiştirmeden ve teleffuzuna dikkat ederek kullanalım

Sayfa: [ 1 ]

eXTReMe Tracker